Π. Αρσενίου στο Politic.gr: “Η Ελλήνων Συνέλευσις… μοναδικός δρόμος για να υπάρξουν στο μέλλον άνθρωποι ελεύθεροι”
Τις δικές του απόψεις για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας – και κυρίως της υγείας – παρέθεσε στο Politic.gr ο υποψήφιος βουλευτής της “Ελλήνων Συνέλευσις”, Παρασκευάς Αρσενίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας.
– Εσείς προσωπικά και η Ελλήνων Συνέλευσις είστε ευχαριστημένοι από τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση;
Π.Α.: Δεν είμαι ευχαριστημένος καθόλου και οπωσδήποτε ούτε και η Ελλήνων Συνέλευσις. Και αυτή η δυσαρέσκειά μου δεν είναι του απλού πολίτη, αλλά απορρέει από την ιδιότητά μου του ιατρού. Θα απαιτούσε πολλή ώρα για να εξηγήσω τις θέσεις μου. Θεωρώ ότι η “πανδημία” αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη άλλων σκοπών, που ανακοινώνονται μεν, αλλά με τρόπο αντιληπτικά δυσδιάκριτο και κυρίως δύσκολο για τη συνειδητοποίησή τους.
– Σε ποια σημεία πιστεύετε ότι πάσχει η Δημόσια Υγεία στη χώρα μας;
Π.Α.: α. Η μονοπώληση του προσανατολισμού της στην όλη αντίληψη της υγείας ως αντικειμένου με το οποίον υποτίθεται ότι ασχολείται.
β. Αφού στήθηκε όπως στήθηκε το όλο οικοδόμημα δεν υποστηρίζεται με τα αντίστοιχα κονδύλια για την κατάλληλη κτιριακή υποδομή (νοσηλευτικά ιδρύματα, εξοπλισμός, επαρκές ιατρικό και κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό).
γ. Ως “σύστημα” επιβάλλεται στους πολίτες και ενώ υπάρχουν προτάσεις αποτελεσματικότερες και οικονομικότερες τόσο για τους κρατικούς προϋπολογισμούς όσο και για το βαλάντιο του πολίτη και του ίδιου του οργανισμού του, εν τούτοις αυτές δέχονται την επίθεση του καθεστώτος υγείας, χλευάζονται και τους στερείται η δίκαιη ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και την αποτελεσματικότητα τους.
δ. Η πρακτική του καθεστώτος δημόσιας υγείας στηρίζεται στον πτόηση των ασθενών, τον συναισθηματικό τους έλεγχο και τελικά στην επιβολή θεραπειών ακρωτηριαστικών του όλου οργανισμού.
– Σε περίπτωση που η Ελλήνων Συνέλευσις αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας, ποια θα ήταν τα πρώτα μέτρα που θα έπαιρνε για το νευραλγικό τομέα της υγείας;
Π.Α.: Καθώς η βασική αιτία της απώλειας της υγείας του πολίτη είναι το διαρκές στρες που οδηγεί σε άγχος, με την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας, τα πρώτα μέτρα για την δημόσια υγεία συνίστανται στην άμεση αλλαγή του όλου ψυχολογικού κλίματος. Το πολιτειακό περιβάλλον είναι αυτό που θα διορθωθεί πρώτο με την άμεση οικονομική ανακούφιση του πολίτη.
Ο πολίτης πρέπει να αντιληφθεί έμπρακτα τις προθέσεις της Πολιτείας για τη Δημόσια Υγεία: ότι παρέχεται δωρεάν, ότι είναι πρωταρχικού ενδιαφέροντος της και ότι έχει διαθέσιμους τεράστιους πόρους για επενδύσεις στον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Ο πολίτης θα πρέπει να δει ότι υπάρχει δικαιοσύνη στον βίο του, ενδιαφέρον και μέριμνα για τον ίδιο.
Αφού περιορισθούν έτσι οι βασικότεροι λόγοι που οδηγούν στην κατάρρευση της υγείας των πολιτών παράλληλα θα δρομολογηθούν όλα τα μέτρα που αφορούν την ανάκαμψη και αποκατάσταση της υγείας των πολιτών. Επανασχεδιασμός όλου του συστήματος με κέντρο των άνθρωπο, με σεβασμό στην προσωπικότητα του. Νοσοκομεία στα οποία να νοιώθει οικεία και άνετα, προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό απαλλαγμένο από τον βιοπορισμό ή την απληστία (που αποτελεί ουσιαστικό αντιρροπηστικό υπαρξιακό μηχανισμό). Αναγγελία και έναρξη εξυγίανσης του φαρμάκου ώστε αυτό να είναι ελεγμένο ως προς την αποτελεσματικότητα του, την αναγκαιότητα, και την φιλικότητα προς την φυσιολογία του οργανισμού ανθρώπων, ζώων και φυτών.
Απόδοση ίσης ευκαιρίας σε όλες τις εναλλακτικές θεραπευτικές προσεγγίσεις και η ελευθερία επιλογής του πολίτη προς οιαδήποτε από αυτές. Ο πολίτης είναι ανάγκη να νοιώσει ότι η Πολιτεία είναι η Μητέρα του που τον αγκαλιάζει, τον φροντίζει και τον οδηγεί για να γίνει ενεργό μέλος της, αλλά και τον διορθώνει επαναφέροντας τον στο ορθόν και το πρέπον όταν αυτό απαιτείται.
– Είναι αρκετοί εκείνοι που ασκούν κριτική στον πολιτικό φορέα σας, κάνοντας λόγο για ανέφικτες υποσχέσεις και… μεγάλα λόγια. Τι έχετε να τους απαντήσετε;
Π.Α.: Ο πολίτης δυστυχώς σήμερα ενημερώνεται κυρίως από τα ΜΜΕ τα οποία είναι χειραγωγημένα και όλοι το γνωρίζουν. Το καθεστώς οτιδήποτε φοβάται το χλευάζει, το διαβάλλει, το φιμώνει ή το εξοντώνει.
Οι πολίτες οφείλουν να ερευνήσουν, να πληροφορηθούν και να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια. Η Ελλήνων Συνέλευσις μιλάει με αποδείξεις. Όλα είναι στο φως: προθέσεις, σχεδιασμοί, Γνώση, Αξίες, Αρχές, Νόμοι, οικονομικοί πόροι. Οι πολίτες μπορούν να έλθουν στα γραφεία των Τοπικών Οργανισμών ή να επικοινωνήσουν με τους υποψήφιους βουλευτές και να πληροφορηθούν. Να δουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς στα ΦΕΚ. Να μη πιστεύουν τίποτε χωρίς να βεβαιωθούν αποδεικτικά για την Αλήθεια που τους αφορά.
Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι ο μοναδικός δρόμος για να υπάρξουν στο προσεχές μέλλον άνθρωποι ελεύθεροι, αξιοπρεπείς με αυτοσεβασμό και ευδαίμονες.
Τέλος, κάθε κριτική από μέρους των πολιτών είναι δεκτή υπό τον όρο ότι θα έλθουν να πάρουν τις πληροφορίες και να τις επεξεργαστούν επιστημονικά, έντιμα και λεπτομερώς. Η κριτική χωρίς στοιχεία και αποδείξεις βλάπτει τους κρίνοντες καθώς έτσι χάνουν την ευκαιρία να συνταχθούν με τον πολιτικό φορέα που μπορεί να μεταμορφώσει τον ατομικό και πολιτειακό βίο τοποθετώντας τον στο βάθρο που του αρμόζει.
– Σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι μπορείτε να συμβάλλετε, σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός σας στείλει στο Κοινοβούλιο;
Π.Α.: Η επαγγελματική μου ιδιότητα με οδηγεί στο θέμα της οργάνωσης του συστήματος Δημόσιας Υγείας. Είναι ο τομέας που γνωρίζω ικανοποιητικά και με εκφράζει.
– Είστε υποψήφιος στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ποια θεωρείτε ως μείζονα προβλήματα της συμπρωτεύουσας και αντίστοιχα ποια είναι τα πλεονεκτήματά της, που πρέπει να αξιοποιηθούν περαιτέρω;
Π.Α.: Μείζονα προβλήματα: Απότοκα έλλειψης διακυβέρνησης και εθνικής πολιτικής.
α) Πολυάνθρωπη τσιμεντούπολη με απούσα πολεοδομία και άναρχη δόμηση. Έχει μαζέψει τον πληθυσμό της υπαίθρου με το χαρακτηριστικό «Θεσσαλονίκη φτωχομάνα» κάτι που σήμερα δεν ισχύει μια και τα ενοίκια είναι ακριβά και η διαβίωση στην πόλη αφόρητη.
β) Έλλειψη πρασίνου και ζωτικού χώρου για να μεγαλώνουν παιδιά στην πόλη χωρίς πλατείες και παιδότοπους για να παίξει το παιδί και να γνωρίσει τις δυνατότητες του. Ευτυχώς υπάρχει η παραλία αλλά πόσοι έχουν την δυνατότητα να πάνε εκεί;
γ) Η ανεπαρκέστατη αποκομιδή απορριμμάτων την κάνουν βρώμικη πόλη και πληγώνουν επιπλέον την αισθητική της.
δ) Η συγκοινωνία είναι απόλυτα ανεπαρκής. Συνωστισμός, αδιαχώρητο, ανεπαρκείς χώροι στάθμευσης ιδιωτικών αυτοκινήτων, άναρχη στάθμευση που εμποδίζει την κίνηση στους δρόμους. Η περιφερειακή οδός φορτώνεται υπερβολικά και απαιτεί βελτίωση.
ε) Υπόγειο δίκτυο συγκοινωνίας που συνεχίζει να φτιάχνεται εδώ και χρόνια και η προοπτική αποπεράτωσης και παράδοσης του καρκινοβατεί.
ζ) Ο Θερμαϊκός κόλπος εξακολουθεί να ρυπαίνεται και να υποβαθμίζεται. Η εξυγίανσή του θα τον κάνει πανέμορφο φυσικό ιχθυοτροφείο που θα εμπλουτίζει την θάλασσα.
η) Στην ακτοπλοΐα, η Θεσσαλονίκη είναι απομονωμένη από τα νησιά μας.
θ) Η ανεπαρκής αστυνόμευση οδήγησε κεντρικές οδούς να μετατραπούν σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών κάτω από τη… μύτη της αστυνομίας, που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της λόγω έλλειψης προσωπικού και περισπασμού σε άλλες δραστηριότητες.
ι) Περιβαλλοντική μόλυνση.
Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα, η γεωγραφική της θέση της δίνει δυνητικά πλεονεκτήματα πολλά και σημαντικότατα. Είναι πόλη που θα μπορούσε να είναι πανέμορφη και ισχυρός πόλος έλξης. Η παραλία της είναι ο ζωτικός χώρος που ανακουφίζει κάπως την ασφυξία της δομημένης πόλης.
Η Θεσσαλονίκη είναι Κόμβος που ενώνει ηπείρους και πολιτισμούς. Κόμβος εμπορικών οδών. Το λιμάνι θα μπορούσε να εξυπηρετεί το εμπόριο της ηπειρωτικής ενδοχώρας.
Τα πανεπιστήμιά της θα μπορούσαν να ελκύσουν σπουδαστές όχι μόνο από γείτονες χώρες, αλλά και από όλο τον κόσμο. Ο αρχαιολογικός της πλούτος παραμένει ανεκμετάλλευτος και δεν προβάλλεται όπως θα μπορούσε να γίνει.
Τέλος, η Θεσσαλονίκη είναι η είσοδος για την πανέμορφη Χαλκιδική, τουριστικό προορισμό από όλες τις βόρειες γειτονικές και πέραν χώρες.
– Αν οι εκλογές διεξάγονταν… αύριο, η Ελλήνων Συνέλευσις θα ήταν προετοιμασμένη ώστε να κατεβάσει ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την επικράτεια;
Π.Α.: Ναι ήμαστε έτοιμοι και ικανοί και συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε.
– Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η κατάσταση της χώρας αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας;
Π.Α.: Όταν και εάν τελειώσει η πανδημία γιατί βλέπουμε να έχει στηθεί ένας χορός με «μεταλλάξεις» του «ιού», στοιχεία που μας δείχνουν ότι η ιστορία θα έχει μήκος και θα οδηγήσει σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση. Βλέπουμε τις επιχειρήσεις να έχουν γονατίσει, ο μηχανισμός της οικονομίας του κράτους δεν λειτουργεί μια και ξεπούλησε όλες τις επιχειρήσεις του (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ) Υπάρχει μεγάλη οικονομική αιμορραγία αδικαιολόγητη. Το κράτος περιμένει να εισπράξει από τις επιχειρήσεις τις οποίες υπονομεύει με τα αδικαιολόγητα και ιατρικά αστήρικτα μέτρα που επιβάλλει.
Υπάρχει, επίσης, αλλοίωση του χαρακτήρα των ανθρώπων. Έχει αυξηθεί η χρήση μεγάλων ποσοτήτων ψυχοφαρμάκων που δημιουργούν εξάρτηση. Άρχισαν κάποιοι να αυτοκτονούν πέφτοντας από εξώστες, Οι άνθρωποι άρχισαν να συμπεριφέρονται περίεργα. Ο ένας να υποπτεύεται τον διπλανό του ως φορέα του «ιού» και έτσι ως κίνδυνο για την υγεία του. Αυτό είναι πιθανόν να οδηγήσει κάποιους ακόμη και να καταδίδουν στις αρχές όσους θεωρούν επικίνδυνους. Αυτά οδηγούν σε απομόνωση και διαίρεση μεγαλύτερη και γενικά η εικόνα για το μέλλον είναι ζοφερή.
Οι άνθρωποι οδηγούνται να εξαρτώνται από επιδόματα και αυτό τείνει να γίνει συνήθεια. Έτσι οδηγεί ασυνείδητα σε υποβάθμιση υπαρξιακή και τελική υποδούλωση. Όσον αφορά τη χώρα, θα έχει ολοκληρωθεί το ξεπούλημά της και θα κινδυνεύει ο ίδιος ο χαρακτήρας της και η ταυτότητά της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου