Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Από το νηπιαγωγείο ξεκινάει η ενεργοποίηση των μελλοντικών πολιτών.

Από το νηπιαγωγείο λοιπόν, ξεκινάει η ενεργοποίηση των μελλοντικών πολιτών.
Πολίτης, στην Ελλήνων Πολιτεία, είναι ο άνθρωπος με άριστη γνώση και κατανόηση του Ελλάνιου Αξιακού Συστήματος των 33 Πρωτοκόλλων, ώστε να μπορεί αβίαστα να τα εφαρμόσει στην καθημερινότητα του βίου του.
Καθώς θα μεγαλώνει ο μικρός Αριστοτέλης και θα προχωράει στις σχολικές βαθμίδες, θα του δίνονται ευκαιρίες να δοκιμάσει τον εαυτό του σε όλα τα αθλήματα ατομικά και συλλογικά.
Γιατί ο νους και το πνεύμα χρειάζονται ένα δυνατό και υγιές σώμα να κατοικήσουν!
Οι επιλογές του Αριστοτέλη θα είναι πολλές…
Σε άρτια εξοπλισμένα γήπεδα καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, αντισφαίρισης, πετοσφαίρισης, κολυμβητήρια και κολυμβητική δεξαμενή υδατοσφαίρισης, εγκαταστάσεις στίβου, κλειστά γυμναστήρια παγκρατίου και ενόργανης γυμναστικής, θα μάθει ποιο άθλημα του αρέσει για να αναδείξει το ταλέντο του.
Ικανοί γυμναστές θα αναλάβουν να βοηθήσουν τον Αριστοτέλη παρατηρώντας κι ενθαρρύνοντας τον στις επιλογές του.
Η εκγύμναση του σώματος είναι σημαντική κι απαραίτητη, επομένως και ο χρόνος που θα αφιερώνεται σ΄αυτήν θα είναι αυτός που πρέπει και χρειάζεται.
Κι ο Αριστοτέλης θα γίνει Ανδρείος και με γνώσεις αυτοάμυνας, που δεν θα δειλιάζει σε καμιά δύσκολη στιγμή της ζωής του και σε καμία αδικία...
Φαντάσου τον τώρα, στη σκηνή του θεάτρου, όμοιο με αυτά που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας, να απαγγέλλει, να εκφράζεται, να ρητορεύει, να υποκρίνεται, να τραγουδάει μπροστά στους συμμαθητές του που θα τον παρακολουθούν καθισμένοι στα εδώλια.
Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην τιμηθούν οι Μούσες, στον τόπο που τις γέννησε!!!
Μέσα από τη θεατρική αγωγή αλλά και τη μουσική κάθε νεαρό Ελληνόπουλο θα ζει την κάθε μέρα στο σχολείο της Ελλήνων Πολιτείας, με χαρά και ενθουσιασμό! Μέσα από τις πρόβες και τις παραστάσεις θα μάθει να λύνει προβλήματα, να πειθαρχεί, να επικοινωνεί και να συνεργάζεται, να αναπτύσσει και να εκφράζει την φαντασία του …
Και η φαντασία του θα συνεχίζει να εξασκείται και να εκφράζεται μέσα από τα μαθήματα της εικαστικής αγωγής…
Και δεν γίνεται να μην αναπτυχθεί η επιστήμη της Αστρονομίας, για την οποία οι πρόγονοί μας τιμούσαν την Μούσα Ουρανία.
Οι μαθητές θα μάθουν όλα τα μυστικά του ουρανού, παρατηρώντας τα από αίθουσες αστεροσκοπεία...
Ποιος ξέρει;;; Ίσως ο Αριστοτέλης να έχει ταλέντο στη ζωγραφική, τη γλυπτική ή την αγγειοπλαστική. ίσως να γίνει μελλοντικός Ολυμπιονίκης ή ένας εξαίσιος αστροφυσικός...
Όμως αυτό θα το ανακαλύψει μόνος του, χωρίς κανείς να τον κατευθύνει και να τον περιορίζει ή να του στερεί τις ευκαιρίες του.
Μέσα στα σχολεία της Ελλήνων Πολιτείας, η Κλειώ, η Μούσα της ιστορίας, θα φορέσει ξανά το δάφνινο στεφάνι της…
Γιατί η ιστορία των Ελλήνων ήδη γράφεται από την αρχή κι αυτή τη φορά θα τη μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα χωρίς ψεύδη και αλλοιώσεις…
Κι ο Αριστοτέλης μας, θα μάθει να αποκωδικοποιεί τα 27 Ελλάνια Σύμβολα του. Θα εξασκήσει τον εγκέφαλο του, ώστε να διαβάζει αλλά και να γράφει με όλες τις δυνατές μορφές της Αιθερικής γραφής, δυναμώνοντας έτσι τη λειτουργία και τις δυνατότητες και των δύο ημισφαιρίων του.
Η Λογική του, θα αναπτύσσεται συνεχώς, καθώς θα επεξεργάζεται κάθε πληροφορία συγκεντρώνοντας στοιχεία για την απόδειξη της.
Μέσω της έρευνας θα μάθει να απορρίπτει αυτό που δεν μπορεί να το στηρίξει και να το αποδείξει και θα αναπτύξει κριτική ικανότητα καθώς θα μπορεί να στοιχειοθετεί κάθε τι που θα καλείται να παρουσιάζει.
Θα ενεργοποιήσει την Αρετή καθώς θα μεταδίδει τις γνώσεις του με ανιδιοτέλεια στους μικρότερους συμμαθητές του.
Θα εξασκηθεί στην Αξιοκρατία, στη Φιλοτιμία και στη Φιλότητα!
Και όταν θα έρθει η ώρα να αποφοιτήσει από τη βασική εκπαίδευση, θα είναι ένας νέος με ρωμαλέο και σφριγηλό κορμί, τέτοιο που η Αισθητική επιτάσσει, με κριτική σκέψη και οργανωμένο νου, με τις Αξίες ενεργοποιημένες μέσα του, έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο ολόκληρο!!!
Κι αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται φαντασία, θα σου πει υπεύθυνα πως έχουν ήδη κατατεθεί στον Άρειο Πάγο ως προτάσεις προς υλοποίηση....
Το μόνο που απομένει είναι να ψάξεις και να επιλέξεις τον μοναδικό πολιτικό φορέα που το κατέθεσε και που δεν είναι άλλος από την Ελλήνων Συνέλευσις!!!
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!
 
ΠΗΓΗ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ
 
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Α'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ/

ΤΗΛ: 6989822653

p.arseniou@gmail.com

Ε.ΣΥ.ΕΥΖΩΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΤΗΛ:2316019233

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου